Paint in the ass

maanantai 24. helmikuuta 2014

Mestareiden lähipäivät

Koulussa oli mestarioppilaiden lähipäivät, johon minä pääsin mukaan toimittamaan sihteerin virkaa.

Saatiin tehtäväksi valaistun lasipöydän 80x180cm maitolasimaalaus.
Edellisessä firmassa maalaus oli mennyt pieleen, koska se pilveili kun valot laittoi pöytään päälle. Meidän tavoitteena oli siis saada asia korjattua saamalla tasainen lopputulos ja kestävä maalaus. Asiakkaalle tietysti käyttöohjeet ettei lähde naarmuttamaan maalipintaa.

Saimme tietää että pöytään oli käytetty ICAn lasipinnoille tarkoitettua vesiohenteista maalia tai pohjalakkaa. Käyttöteknisistä tiedotteista päättelimme, että työ oli tehty juuri kuin papereissa neuvottiin, mutta maalari ei ollut ottanut huomioon pöydän taustavaloja jotka sitten paljasti virheet. Tuotetta olisi pitänyt ohentaa paljon enemmän ja ruiskuttaa ristiin, jotta ei olisi jäänyt niin selviä ruiskutuskertajälkiä. Ja enemmän lakkaa reunoille kuin keskelle, koska valot tulevat reunoihin ja työ saattaisi taas näyttää epätasaiselta.

Teimme koekappaleita myös kokeilemalla suihkupuhdistusta lasipinnalle, mutta noin isossa pöydässä emme olisi saaneet tasaista jälkeä.

Ajattelimme testata Sikkens'in Autoclear LV Superior-lakkaa miten se toimii lasipinnalla ja myös kokeilemme eri menetelmiä, jotta pinta ei lähtisi pilveilemään.
Otamme huomioon; HVLP-ruisku jossa on iso viuhka ja pieni suutin, aikataulutus, ruiskutustekniikka, mahdollisimman ohut kerros jotta lakka ei lähde myöhemmin lohkeilemaan käytössä ja tietysti pöydän pinnan suojaus. Ja teemme myös testiversioita matta ja kiiltäväpintaisista lakoista ja maaleista, koska emme vielä tiedä minkälaisen asiakas haluaa. Kustannusarvio tulee sitten kun tiedämme tuotteet mitä käytetään.

Kertokaa jos kirjoitin tän jotenkin epäselvästi tai väärin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti