Paint in the ass

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Työharjoittelupäiväkirja


1. VIIKKO
Oli ihan kiva aloittaa työharjoittelu vajaalla viikolla, koska oli tuo Itsenäisyyspäivä. Paljon tuli uusia asioita ja tekniikoita opittua. Koko viikon tuli oikeestaan tehtyä samoja työjuttuja, koska asiakastilaukset ovat suuria ja tavaraa riittää.

1. viikon tavoite
tutustua työssäoppimispaikan pelisääntöihin: Ajoissa töihin ja suojavarusteet pitää olla käytössä, turvallisuus ennen kaikkea. Kakkua ja pullaa saa kuulemma aina tuoda töihin:). 
noudattaa työssäoppimispaikan aikatauluja: työaika 7-15.30, onnistuu minulta kyllä.
suoriutua työssäoppimispaikalla tarjotuista työtehtävistä: suoriuduttu on ja jopa ihan hyvin! Sanottu jopa että ruiskutan paremmin kuin edelliset työssäoppijat ja oon auttanut tarvittaessa muitakin työntekijöitä. Työpisteen siistiminen onnistuu myös! 
Henkilökohtaisten suojainten käyttäminen ja huoltaminen: Haalarit, turvakengät, hanskat, maski, pölymaski ja suojalasit. Uusia maskeja saa ottaa heti kun edellinen menee pilalle. 
Kirjaa jauhemaalausprosessi blogiisi siten kuin se TOP-paikallasi tehdään. Mieti tarvittavia suojavarusteita ja kerro, miten niitä TOP-paikallasi käytetään:
Saimme ison kasan suihkupuhdistettuja pullanpaistopeltejä, jotka piti pinnoittaa. Ensin pyyhkäistiin hiekkapaperilla hiekanjämät pois ja aseteltiin pelti telineeseen jossa se puhallettiin paineilmalla puhtaaksi. Sitten ruiskutettiin hajotusilmaruiskulla mustaa, paksua primeria, jonka päälle tuli heti valkoinen jauhemaali. Pellin toinen puoli puhdistettiin varovasti ylimääräisestä jauheesta, koska sitä ei saanut olla silläpuolen. Kappale laitettiin uuniin menevälle hihnalle, joka kulki hitaasti pitkän matkan 300-400asteisessa uunissa. Valmiin tuotteen jauhemaali oli sulanut läpinäkyväksi kalvoksi, muodostaen siihen Teflon-pinnan. Suojavarusteina minulla oli haalarit, maski, hanskat, turvakengät ja suojalasit.

 
Sitten oli kaikkea muuta näpräämistä ja pakkaamista, leipävuokia kerettiin pikkasen tekemään, mutta ensiviikolla enemmän sitten niitä!2 VIIKKO

TAVOITE: 
-jauhemaalauslaitteisto: Ei mikään kovin vaikea käyttää, nappuloista pystyy säätämään jauheen syötön, kokonais ilmamäärän, suuttimen ja kohteen pinnan mukaisen ruiskutuksen.
-jauhemaalauslaitteiston valinta: no edellinen vastaus taisi antaa kaiken oleellisen.. :)
-harjoitustöiden tekeminen: pullapeltejä ja leipävuokia tehty edelleen.
-henkilökohtainen suojavarustus ja sen huoltaminen: haalarit, maski, suojalasit, hanskat, korvatulpat, turvakengät. Haalarit pestään ja suojalaseja voi pyyhkäistä paperilla ja jos niissä on maalia niin liuottimella. Hanskat ja korvatulpat vaihdetaan tarvittessa. Maski vaihdetaan uuteen kunnes suodatin on käytetty loppuun. Kenkiin kenkädödöä. :D

KERRO MITEN TYÖPAIKALLASI TEHDÄÄN JAUHEMAALAUSLAITTEISTON HUOLTO. VAATIIKO LAITTEISTO JOTAIN ERITYISTOIMIA HUOLLON YHTEYDESSÄ? KERRO, MITÄ OLET OPPINUT TOISEN VIIKON AIKANA.
Päivittäinen huolto on puhdistaa pistooli jauheesta. Viikottainen on puhdistaa injektori, pistooli ja jauhelaatikko. Jauhemaalauspistoolin huollossa tarkastetaan suuttimen ja neulan kunto, o-rengastiivisteiden mahdollinen vaihto jos ovat kuluneet rikki.

Olen oppinut ruiskuttamaan hankalanmuotoista kappaletta, säätämään ruiskua, käyttämään jauhemaalauslaitteistoa vaikka en vielä muista mikä nyt oli hyvä paine millekkin kohteelle ja olen löytänyt uusia käsilihaksia! :D Ruiskut ei nimittäin ole yhtä pieniä ja siroja kuin koulussa ja on tullut ruiskutettua enemmän ja opittu käytännössä mikä on hyvä tyyli ja nopeus tehdä asioita. Ei oo enään niin pelko tarttua maaliruiskuun ja säätönappuloihin.


1 kommentti:

  1. Hyvin tehty viikkopäivitys. Positiivista kuulla, että olet saanut kiitosta työstäsi jo ensimmäisen viikon aikana.

    VastaaPoista